Tips om geld te besparen

Het is een open deur maar iedere euro die er per maand minder wordt uitgegeven is snel verdiend. Wij van Investormania.nl zien iedere euro ook als een soldaat welke je kunt uitgeven of juist kunt toevoegen aan je leger van andere soldaten en voor jou kunt laten werken. Wij hebben hieronder enkele makkelijke tips opgesomd welke jou kunnen helpen om (serieus) geld te besparen.

Inventariseer je inkomsten en uitgaven:

Veel mensen hebben geen idee wat men nu echt iedere maand uitgeeft. Ga eens de afgelopen 2 maanden uitpluizen. Wat komt er binnen en wat gaat eruit? Welke vaste lasten komen iedere maand terug en op welke vaste lasten kan er worden bespaard? Je kunt het Netflix, Videoland of Disney + account delen. Hetzelfde geldt voor een mogelijke Spotify account of andere accounts welke iedere maand geld van je rekening afsnoepen. Heb je een abonnement voor een Swap fiets? Haal dan voor een paar tientjes bijvoorbeeld een eigen fiets. Maak een lijst en zet de inkomsten en uitgaven eens duidelijk naast elkaar en kijk welke vaste lasten omlaag of verwijderd kunnen worden.

Ga zelf koken en niet meer (zo vaak) uit eten:

Door zelf in de keuken te gaan koken bespaar je al gauw tientallen euro’s per maand. Wanneer je inzichtelijk hebt hoe vaak je eigenlijk buiten de deur luncht of eet en vaker thuis de fles wijn in plaats van bestelt in een restaurant, zal je al snel een verschil in uitgaven opmerken. Zelf in de keuken staan betekent niet dat je zelf in de keuken je eten dient te bestellen 😉. Door middel van Uber Eats of Thuisbezorgd.nl is het natuurlijk heel eenvoudig om een gerecht te bestellen, echter door zelf aan de slag te gaan ben je goedkoper en gezonder uit.

Betaal jezelf eerst:

Dit klinkt als een inkoppertje maar wel heel waar. Voor veel mensen is er altijd een stukje maand over en zijn de gelden te snel op voor die maand. Wanneer je jouw loon krijgt uitbetaald en eerst een vast bedrag op de spaarrekening zet (om later bijvoorbeeld weer mee te investeren) zal je merken dat je snel minder geld zult uitgeven. Probeer niet gelijk een te groot bedrag iedere maand te sparen want dan zal je uiteindelijk iedere maand weer de gelden terugstorten op je lopende rekening. Door kleine stapjes hierin te zetten zal je merken dat je steeds meer kunt sparen.

Leef niet op een TE grote voet:

Veel mensen geven precies het geld uit wat er die maand binnenkomt. Door juist minder uit te geven en niet je uitgaven patroon aan te passen wanneer je meer gelden (door een promotie of side business) verdient zal je meer vermogen opbouwen. Het is één van de meest makkelijke manieren om het leger van euro’s te vergroten. Kijk niet naar hoe veel de nieuwe tv kost maar bereken eens hoeveel uren je dient te werken voor die nieuwe tv. Hierdoor krijg je een beter beeld, of je dat bedrag er wel echt voor over hebt.

Stap over op andere leveranciers:

Of je kijkt naar je vaste energiekosten of de kosten van jouw bank account of van jouw broker. Er zijn diverse partijen welke voor minder dezelfde werkzaamheden voor jouw wensen uit te voeren. Ga eens een rondje bellen en geef aan bij de huidige leveranciers dat je aan het denken bent om op te zeggen en over te stappen. Vaak zijn de diverse leveranciers heel snel bereid om je direct kortingen aan te bieden.

Dit is uiteraard geen volledige lijst en we kunnen nog wel 100 andere tips geven, echter hebben we in dit artikel gekozen om een top 5 met jullie te delen. Wij zijn erg benieuwd welke tips jij nog hebt voor andere investeerders! Wil jij ook enkele tips en tricks over beleggen lees dan dit artikel.

*LET OP: Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen, want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.